Unseen – mini film festival
Cavtat
27.9. do 1.10. 2017.

Suočeni s činjenicom da Cavtat živi u sjeni Dubrovnika kao kulturnog središta i da u Cavtatu ne postoji prostor za prikazivanje filmova pokrenuli smo ovaj projekt u želji da promijenimo postojeće stanje – senzibiliziramo publiku za audiovizualne sadržaje, otvorimo prostor lokalnim, nacionalnim i regionalnim autorima i potaknemo umjetničku proizvodnju.

Koncept događanja mišljen je u otklonu prema dominatnim načinima prezentacije na festivalima kroz promišljanje odnosa vidljivog i nevidljivog u umjetničkoj proizvodnji. Filmski se program prezentira nenajavljeno – gerilski, na frekvetnim lokacijama u javnom prostoru, zaokupljajući pažnju slučajne publike domaće i međunarodne, a diskurzivni program (radionice i javne diskusije) zauzima središnje mjesto u Domu kulture Cavtat. Uz reviju filmova autora mlađe generacije s područja Jugoistočne Europe na festivalu će biti prikazani i radovi međunarodnih autora. Isti će sudjelovati u javnim diskusijama s lokalnim umjetnicima na temu proizvodnje i prezentacije suvremene umjetnosti, te održati radionice za zainteresirane polaznike.

Želimo potaknuti promišljanje o:
umjetničkim i socijalnim potencijalima javnog prostora,
odnosu rubnih područja i centara,
problematici autorstva mladih umjetnika i
istraživanju u umjetničkom stvaralaštvu novih medija.

align-justify arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down plus minus check cross arrow-left-tall arrow-right-tall magnifier