Žiri

Luko Piplica je vizualni umjetnik rođen u Dubrovniku 1969. Diplomirao je 1994. na Likovnoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Živi i radi u Močićima i Dubrovniku.
Izlaže od 1993. u zemlji i inozemstvu. Izlagao je u Dubrovniku, Zagrebu, Cavtatu, Splitu, Marseilleu, Poreču, Momjanu, Beogradu, Mostaru, Cetinju i Budimpešti.

Mario Kikaš kulturni je radnik iz Zagreba, urednik časopisa RAD. te član Baze za radničku inicijativu i organizaciju koja se bavi suradnjom sindikata i civilnog sektora. Od 2012. do 2014. godine član je uredništva časopisa Zarez. Stalni je suradnik nekoliko domaćih i regionalnih medija i umjetničkih organizacija kao što su Kulturpunkt, Le Monde Diplomatique, Bilten, Vox Feminae i BLOK. Iako je objavljivao tekstove o mnogim temama, uži interes su mu izvedbene umjetnosti, o čemu objavljuje tekstove u stručnim časopisima Frakcija i Teorija koja hoda. Od 2014. do 2016. godine bio je sudionikom šireg tima u pripremi umjetničkog programa kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture.

Lukša Benić rođen je u Dubrovniku, a školovanje (ADU i FF) završava u Zagrebu gdje radi kao redatelj, asistent režije i novinar. Vanjski je suradnik HTV-a i autor nekoliko kratkih filmova prikazanih na raznim festivalima. Za HTV je režirao igranu seriju “Filmske priče”, dokumentarnu seriju “Storije o neponovljivima” te nekoliko prigodnih dokumentarnih filmova. Suosnivač je međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Velikom Taboru, a organizirao je i filmske programe u Studentskom centru Zagreb. Kritike, intervjue i eseje o filmu objavljivao je u raznim tiskanim medijima, a od 2015. godine član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika.