Hedgehog’s Home

Ježeva kuća

S ponosom najavljujemo da ćete u Cavtatu, u dva termina, imati prilike vidjeti neponovljivu Ježevu kuću snimljenu prema klasičnoj poemi Branka Ćopića; toplu i univerzalnu priču za mlade i stare koja nas podsjeća da uistinu nema mjesta kao što je dom.

Ježevu kuću možete pogledatu u subotu, 30. rujna, u 11:00 u Domu kulture, te u nedjelju 1. listopada, na zatvaranju prvog izdanja Unseena, u 21:30!

O filmu:
U raskošnoj šumi živi jež kojemu se ostale životinje dive, ali mu i zavide. No Ježurkina nepokolebljiva odanost svome domu nervira četiri nezasitne zvijeri koje kreću u pohod prema njegovoj kući gdje dolazi do uzbudljivog i bodljikavog obračuna.

Scenarij i režija:
Eva Cvijanović (1984) animatorica je i redateljica čiji primarni interes leži u pripovjednom potencijalu prostora i likova. Diplomirala je na Sveučilištu Concordia, te je do sad producirala i režirala nezavisni petominutni film Morska bolest (2013). Izrađivala je setove za lutke i marionete, kao i one u prirodnoj veličini, a radila je i na glazbenim spotovima i kratkim multimedijskim filmovima. Evino široko iskustvo uključuje i rad na dokumentarcima, lutkarskim filmovima, videoigrama i dr. Njezin najnoviji projekt je Ježeva kuća – kratkometražna stop-animacija bazirana na slavnoj poemi Branka Ćopića, u koprodukciji kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB) i Bonobostudija.