Kratki Unseen i Veton Nurkollari

Prvih pet od ukupno 17 filmova iz selekcije javnog poziva ovogodišnjeg Unseen mini filmskog festivala, prikazano je jučer u parku ispred Hotela Supetar u Cavtatu. Uslijedio je izbor Kina Mediteran – film Leptiri turskog redatelja Tolge Karaçelika koji je osvojio glavnu nagradu žirija na Sundance Film Festivalu 2018., a oduševio je i cavtatsku publiku na projekciji u Domu kulture. Filmski izbor festivalskog žirija u sastavu Ana Opalić, Ivana Ivković i Srdjana Cvijetić, prikazat će se u Cavtatu i danas i sutra, od 19 sati.

Kratki Unseen 28. rujna:

Bojan Mrđenović: Zabava

Sorayos Prapapan: Death of the Sound Man

Jovana Kovanović: Prioritet

Luka Galešić: Stampedo

Jovana Avramović: Tišina

Filmskim projekcijama prethodit će nastavak jučer započetog diskurzivnog programa koji moderira Mario Kikaš. Nakon razgovora s umjetničkim voditeljem Kina Mediteran Alenom Munitićem, danas od 18 sati u Cavtatu gostuje Veton Nurkollari – umjetnički direktor DokuFesta, najvećeg festivala dokumentarnog i kratkog filma na Kosovu, koji je, zajedno sa suradnicima, osnovao 2002. godine. Nurkollari je i kustos programa DokuFoto, godišnje izložbe dokumentarnih fotografija koja se organizira za vrijeme festivala te član savjetodavnog odbora Balkanskog dokumentarnog centra i član povjerenstva za odabir Cinema Eye Honors, organizacije koja prepoznaje i nagrađuje iznimne doprinose u dokumentarnom filmu. Jedan je od osnivača Albanskog kinematografskog projekta te je član Europske filmske akademije i Europskog parlamenta za kulturu.

Nakon razgovora s Nurkollarijem i projekcija filmova „Kratkog Unseena“, cavtatska će publika u 21 sat imati priliku pogledati i film Billa Morrisona Dawson City: Frozen Time, po izboru selektora filmskog programa ovogodišnjeg Unseena Vetona Nurkollarija.