Ususret filmskom festivalu UNSEEN: razgovor i projekcije

Kao najavu i uvod u ovogodišnji, četvrti po redu filmski festival UNSEEN koji će se u studenom održati u Cavtatu, Centar za dramsku umjetnost organizira javni razgovor na temu revitalizacije i korištenja javnih prostora i infrastrukture u svrhu poticanja i realizacije kulturnih programa i aktivnosti.

Osim prezentacije filmova mlađih autora i debitanata te izabranih naslova sa važnijih lokalnih i svjetskih festivala dokumentarnog filma, vraćanje u pogon cavtatskog Ljetnog kina jedan je od dugoročnih ciljeva djelovanja festivala, a koji se ove godine bliži ispunjenju. Stoga će se ova prilika iskoristiti da se progovori o važnosti takvih nastojanja.

Osim pokretačice festivala Karle Crnčević (CDU), u razgovoru će sudjelovati još tri radnice u kulturi koje su na slične načine nastojale potaknuti kulturnu aktivnost u sredinama u kojima djeluju. Marta Baradić iz Pule pokretačica je i voditeljica programa Kino Katarina, Jelena Androić iz Rijeke izvršna je direktorica Liburnia film festivala, dok je Karla Pudar producentica u udruzi Domino te voditeljica netom završenog projekta SuKultura kojim se, uz sudjelovanje centara za kulturu, nastoji oživjeti kulturnu ponudu u Novom Zagrebu.

Nakon razgovora bit će prikazan kratki dokumentarni film Kino autorice Katerine Duda te jedan od filmova koji su ušli u izbor ovogodišnjeg festivala UNSEEN, prema izboru Bookse.