Vikend radionica korištenja filmske umjetnosti u srednjoškolskoj nastavi

Petak i subota 28. i 29. rujna 2018., 17:00 – 20:00, Umjetnička škola Luke Sorkočevića, Slikarski odjel, Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41, Dubrovnik

Dvodnevna radionica fokusirat će se na načine na koje se filmska umjetnost i primjeri iz različitih dokumentarnih filmova mogu koristiti tijekom nastave kako bi se učenicima i učenicama približile i pojasnile različite situacije. Primjeri iz filmske umjetnosti i filmski kadrovi mogu se koristiti na gotovo svim školskim predmetima, a fokus radionice bit će na korištenju dokumentarnog filma u nastavi iz društvenih predmeta u različitim srednjim školama.

Radionicu će voditi Alba Çakalli i Tringa Siqeca s DokuFesta iz Prizrena. DokuFest je međunarodni festival kratkog dokumentarnog fima osnovan 2002. godine u Prizrenu, Kosovo.

Radionica se održava u okviru drugog UNSEEN mini film festivala. Radionica je besplatna i održava se na engleskom jeziku, a prijaviti se možete na info@unseencavtat.com. Broj mjesta je ograničen. Prijave primamo do 27. rujna.